T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Mevlana Anadolu Lisesi

 "EDEBİYAT SOKAĞI" AÇILIŞIMIZ

MEVLANA ANADOLU LİSESİ

"EDEBİYAT SOKAĞI"

 

Okulumuz Mevlana Anadolu Lisesi "Edebiyat Sokağını" açtı. Açılış, Sayın Kaymakamımız Yaşar KARADENİZ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bekir Servet BAKIRCI, Okul müdürleri, Mahalle Muhtarımız, Okul Aile Birliği Başkanımız ve davetlilerin katılımıyla 25/11/2015 tarihinde yapıldı.

Edebiyat sokağı, Edebiyat öğretmenleri Bilal TÜRKDÖNMEZ, Asuman ŞEKERCAN ve Fatma KIVRAK' ın öğrencilerle beraber gerçekleştirdikleri bir proje olup, okulumuzun Edebiyat dersliklerinin bulunduğu koridorda oluşturulmuştur.

Sokakta çok sayıda Edebi Şahsiyet ve eserleri, Yazar ve Şairler tanıtılmakta; öğrencinin her an ulaşması için koridor duvarlarında kitaplıklar, oturup kitap okumak ve dinlenmek için oturma köşeleri bulunmaktadır. Edebiyat sokağında gezen öğrenciler, itici ve soğuk koridor havasından kurtularak, kendilerini Sahaflar Çarşısında veya Edebiyat Müzesinde geziyor gibi hissediyor ve motive oluyor. Böylece çocuklarımız sınıf dışına çıktıklarında da edebiyatı teneffüs edebiliyorlar. Gerek görsellerle, gerekse koridorun o büyüleyici atmosferinin üzerlerinde bıraktığı pozitif tesirle, o doyumsuz havayı içlerine çekiyorlar. Bir yandan da edebiyat denizinde eşsiz bir yolculuğa çıkıyorlar.

            Bu Örnek Projenin devamı olarak diğer branş dersliklerinin bulunduğu koridorlarda da "Bilim Sokağı, Matematik Sokağı Tarih Sokağı" gibi çalışmalar da devam etmektedir.

Ayrıca Edebiyat sokağında okul radyosu şiir ve müzik dinletileri yapıyor. Edebiyat Radyomuzun internet üzerinden yayın hazırlık çalışmaları da devam etmektedir.

Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, katılım ve desteklerinden dolayı sayın kaymakamımıza, ilçe milli eğitim müdürümüze ve şube müdürlerimize teşekkür ederiz.




Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2015 - Güncelleme: 03.03.2023 11:18 - Görüntülenme: 2830
  Beğen | 0  kişi beğendi