İTÜ´DE NÜKLEER ENERJİ EĞİTİMİNDEYDİK

Okulumuz 11. sınıf öğrencileri Fizik dersi kapsamında  Rehberlik servisi işbirliği ile İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent binasında "Nükleer Teknoloji" konusunda eğitimine katıldılar.

Eğitimde elektrik enerjisinin nasıl üretildiği ve nerelerde kullanıldığı, nükleer enerjinin üretilmesi ve önemi, nükleer enerjinin çevre dostu olması, radyasyon güvenliği, yakın gelecekte ihtiyaç duyacağımız enerji kaynakları gibi konular 45 dakikalık bir sunumla anlatılmıştır.

Eğitimin sonunda öğrencilerimiz öğrendiklerini mini yarışmalarla test etme şansı bulmuşlar ve grup birincileri ödül almıştır.Eğitimin bitiminde öğrencilerimizle kampüs turu yapılarak üniversiteyi ve eğitim ortamını tanımaları sağlanmıştır.

Yayın: 03.05.2016 - Güncelleme: 03.03.2023 11:20 - Görüntülenme: 531