T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Mevlana Anadolu Lisesi

Moldova´dan Okulumuzu Ziyaret

Moldova´dan Misafir Öğrencilerimizi ağırladık.

Okulumuzun eski Kimya öğretmenlerinden Funda TÜFEKÇİ'nin şu an okul müdürlüğünü yaptığı Kongaz Moldavan Süleyman Demirel Türk Lisesi'nden bir grup öğrenci ülkemizi ziyaret etti.

Müdür yardımcımız Hayrettin Akıllı, Edebiyat öğretmenimiz Asuman Şekercan ve öğrencilerimizle karşıladığımız 17 öğrenciyi daha önceden belirlenen Türk öğrencilere teslim ederek eğitsel ve kültürel ziyaret başlamış oldu. Okulda buluştuğumuz öğrencilerimizle (19 Türk 17 Gagavuz Türkü) tarihi yarımadayı gezmek üzere yola koyulduk. Daha önceden valilikten alınan izinler doğrultusunda Ayasofya ve Topkapı Saraylarına gittik. İlk olarak Misafir öğrencilerimizi Ayasofya Müzesine götürdük. Müzenin tarihi hakkında genel bilgiler verildikten sonra öğrencilere serbest dolaşım için izin verildi. Ayasofya Müzesinden 12.30 da çıkarak Topkapı Sarayına geçiş sağlandı. Öğrencilere yine saray girişinde tarihi ve genel bilgiler verildi ve misafirleriyle sarayı anlatarak gezmeleri sağlandı. 15.00 da saray kapısında buluştuğumuzda Moldavalı Gagavuz öğrencilerden gezdikleri yerleri beğendiklerine dair güzel izlenimler aldık. Sultanahmet Meydanında verdiğimiz bir saatlik yemek molasının ardından 16.00 da Sultanahmet Camiine geçildi ve buranın tarihi, mimarisi hakkında bilgiler verildi. 17.00 da meydanda son toplanma gerçekleşti ve öğrencilerin serbest zamanları başladı.

Saat 17 itibariyle Gülhane-Sirkeci-Eminönü-Galata-Taksim – İstiklal istikameti yürüyüşle kat edilerek gelen misafirlere doyumsuz İstanbul manzaraları seyrettirildi.

Ertesi gün misafir öğrencilerimizin konuk oldukları öğrenciler ve aileleriyle keyifli vakit geçirerek kaynaşmaları sağlandı. Önceden belirlenen güzergâhlara (Topkapı Panorama 1453 Müzesi, Mineatürk, Vialand, Kız Kulesi, Florya Akvaryum) bireysel olarak misafirler götürüldü.

Çalışmamızın amacı, Gagavuzyada Türkçe konuşan insanların varlığından öğrencilerimizi haberdar etmek, onları tanıştırmaktı. Aynı zamanda Gagavuz Türklerine Türkiye'deki bir okulun ortamını, eğitim öğretim biçimini, öğrencilerini, aile yapılarını ve İstanbul'un tarihi güzelliklerini tanıtmaktı.

Son gün okul bahçesinden yola çıkacak ekiple kısa sürede kaynaşan öğrencilerimiz, en kısa sürede Gagavuzya'ya gitme sözü vererek misafirlerini gözleri yaşlı uğurladı.

Misafirlerimizi ağırlayan öğrencilerimize ve onların kıymetli ailelerine, Okulumuzu ziyaret eden Kongaz Süleyman Demirel Lisesi öğrencilerine ve müdürleri Funda Tüfekçi'ye teşekkür eder, kapılarımızın her daim Gagavuz insanına açık olduğunu belirtmekten mutluluk duyarız.

Okul Müdürümüz Mustafa Erbaş başta olmak üzere müdür yardımcımız Hayrettin Akıllı, İngilizce öğretmenimiz Hakan Karaorman ve edebiyat öğretmenimiz Asuman Şekercan'a bu gezi süresince yardımlarından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2015 - Güncelleme: 03.03.2023 11:18 - Görüntülenme: 984
  Beğen | 0  kişi beğendi