T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Mevlana Anadolu Lisesi

CİMRİ - MOLİERE

CİMRİ - MOLİERE 

CİMRİ – MOLİERE

Okulumuz tiyatro topluluğu MALT2 2011-2012 Eğitim öğretim sezonunda Fransız yazar Moliere'in dünyaca ünlü eseri CİMRİ'yi oynamaya 2011 yılının Eylül ayında başladı. Eylül ayında ilk olarak topluluğa yeni üyeler seçildi. Metin okumalarının ardından sahne çalışmaları yapıldı. Sahne önü ve arkasında toplam 25 kişilik, oyuncu, dansçı ve teknik ekiple birlikte oyun, ilk olarak okulumuzun gerçekleştirdiği 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında ilçemizde yer alan tüm ilköğretim okullarına sergilendi. Yine Mayıs ayı içerisinde Terakki Vakfının düzenlemiş olduğu Tiyatro Festivaline katılım sağlandı. Kartal Belediyesinin ve İstanbul Mizah tiyatrosunun düzenlemiş olduğu Festivale de katılan tiyatro grubumuz kapanışı bir önceki yıl da olduğu gibi Haziran ayında Kağıthane/Sadabad Sahnesi'nde gerçekleştirdi. Çalışmalarıyla okulumuzu gururlandıran öğrencilerimize ve öğretmenimiz Asuman ŞEKERCAN'a teşekkür ediyoruz.

Cimri (Özgün adı: L´Avare), Fransız komedi yazarı Molière tarafından yazılmış 5 perdelik bir oyundur. İlk kez 1668 yılında Palais Royal´da oynamıştır. Eser, Plautus´un Altın Çömlek (Yunanca: Aulularia) adlı komedyasına dayanır.Bozkurt Kuruç´a göre yazar, Ludovico Aristo´nun Isuppositi, Pierre de Larivey´in Les Esprits ve François de Boisropert´in La Belle Plaideuse adlı komedilerinden de yararlanmıştır.

Moliere, eserde o zamanın Paris burjuvasının para tutkusunu öne çıkarır. Parayı bütün insani değerlerin üstüne koyan, kendisine yabancılaşan ve para karşısında özgürlüğünü yitiren insanları ve para temelinde biçimlenen toplumsal ilişkileri hicveder

CİMRİCİMRİCİMRİCİMRİCİMRİCİMRİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.11.2015 - Güncelleme: 07.09.2021 14:44 - Görüntülenme: 12202
  Beğen | 5  kişi beğendi