MEVLANA FARKINDA

Trafikte Genç Fikirler "Mevlana Farkında"

Çalışmaya, okulumuzdaki 9. ve 10. Sınıf öğrencilerine yönelik anket uygulayarak başladık. Anket sonuçları gösterdi ki, temel sorunlarımız aynı; kuralları biliyoruz ama uymuyoruz. Biz de çevre okullardaki öğrencilerde farkındalık oluşturmak için çalışma yapmaya karar verdik. Yayaların karşıdan karşıya geçerken yapmış oldukları doğru ve yanlış hareketleri ve bisiklet yolunu ihlal eden araçların bisiklet sürücülerini nasıl zor duruma soktuklarını gösteren kısa filmler çektik. Konumuzu ele alan bir şarkı hazırladık. Yaptığımız anket sonuçlarını, kısa filmlerimizi ve şarkımızı bir slayt içerisinde sunum haline getirdik. Çevremizde bulunan okullara giderek hazırlamış olduğumuz çalışmaları sunduk. Bunun yanında çalışmamızın özeti olan broşürleri dağıttık. Bu çalışmayla yapmayı düşündüğümüz farkındalığı oluşturduk. Seminere katılan öğrencilerden aldığımız dönütler bunu gösterdi.

Proje Danışmanı: Şenay DEMİR

Yayın: 01.04.2016 - Güncelleme: 15.09.2022 13:51 - Görüntülenme: 4427